Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is…

Van kleins af aan is Saskia Pennings geïnteresseerd in mensen en hun verhalen. Van de Indiase zakenrelatie van haar vader met een intrigerende grote tulband, tot de boeken met volksverhalen uit kleurrijk Nederland.

Tijdens haar studie antropologie verdiepte zij zich verder in de kleurrijke verhalen van mensen en hun interacties vanuit de eigen context. Wat beweegt hen en hoe ziet de cultuur eruit? Met een open houding en nieuwsgierigheid deed ze in Ghana onderzoek naar vertrouwensrelaties en de impact daarvan op organisaties. En gaf ze les voor het onderwijsproject Cross Your Borders.

Saskia Pennings, coach persoonlijke en organisatie ontwikkeling
Saskia Pennings

Inkleuring werk

Al meer dan 12 jaar past ze deze veranderkennis toe in verschillende organisaties door het begeleiden van verandertrajecten. Daarbij heeft zij verschillende rollen vervuld: coach, procesbegeleider en (interim) manager. Ze werkt branche overstijgend, waaronder zorg en welzijn, verzekeraars, onderwijs, infra en mobiliteit, biotech en overheid. Hierdoor neemt zij ervaringen van buiten mee naar binnen en biedt ze een andere kleur of perspectief.

Passie

Effectief gedrag en communicatie, veranderverhalen en leiderschap hebben haar focus. Haar passie is om mensen in organisaties te laten groeien. Ze geniet van de stappen en successen die iedereen zet. Soms met moeite, soms met grote sprongen, allemaal even waardevol.

Inkleuring werkwijze en rollen

Saskia Pennings begeleidt, coacht en leidt transformatief mensen om samen de veranderdoelstellingen te behalen. Ze werkt binnen de organisatiecontext en als coach persoonlijke ontwikkeling. Door inzicht te geven en vaardigheden aan te leren, coacht zij leiders en managers met hun opgave, zodat zij impactvol en duurzaam gaan handelen in hun context. Ze legt de link tussen de boven en onderstroom, doorziet snel patronen. Ze creëert een veilige omgeving om belemmerende patronen te doorbreken. Daarbij zet ze haar sensitiviteit en analytische kwaliteiten in om beweging te creëren en laat los zodra zelfstandig verder gegaan kan worden.

Kwaliteit en professionaliteit

Saskia Pennings is gediplomeerd coach op practitioner niveau. En lid van Nederlandse orde voor beroepscoaches, NOBCO.

En aangesloten bij Coachfinder en de Landelijke Organisatie voor Coaching in het onderwijs.

NOBCO - Nederlandse orde van beroepscoaches

Wat is jouw verhaal?

Saskia luistert en denkt graag met je mee. Plan je intakegesprek om je verhaal te delen en te verkennen of we samen op reis gaan.